Co jedli pierwsi Piastowie? Mieszko zafundował rewolucję na stołach

Zdjęcie: Festiwal Słowian i Wikingów
Mieszko przez akt chrztu wprowadził nasze ziemie w okręg kuchni śródziemnomorskiej opartej na dietetyce humoralnej – mówi prof. Jarosław Dumanowski, historyk z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu.
Powiązane
„Nauczyciele” Freida McFadden [RECENZJA]
7 godzin temu
Nowe stypendia, konkursy w tym tygodniu
7 godzin temu
Polecane
Zatrudnienie na szali: Niezwykła decyzja niewiasty
1 godzina temu
Nie mogłem pozwolić, by żona zostawiła naszą córkę
2 godzin temu
Kaczyński uderza w Mentzena. Padły ostre słowa
2 godzin temu
Nawet nie podziękowałeś
3 godzin temu
Synowa zniosła pracę
4 godzin temu