Żółtko jaja kurzego ma bardziej urozmaicony skład chemiczny niż białko, jest bardziej wartościową częścią jaja, jest także bardziej kaloryczne – wskazuje dr Agata Kiciak z zakładu technologii i oceny jakości żywności w katedrze dietetyki Śląskiego Uniwersytetu Medycznego. Jak wyjaśniła dr Kiciak, cytowana przez rzeczniczkę uczelni Agatę Pustułkę, o wartości odżywczej jaja kurzego decyduje kilka czynników. Żółtko i białko różnią się przy...
Powiązane
PASOWANIE NA UCZNIA W SZKOLE
2 godzin temu
Pasowanie na ucznia klasy 1 – scenariusze uroczystości
2 godzin temu
Polecane
Pokój na Ukrainie: Prezydent Zełenski w Waszyngtonie
2 godzin temu
Stosunki Międzynarodowe: Ważne Spotkanie w Białym Domu
3 godzin temu
Pierwsze Damy Polski: Ocena Polaków
3 godzin temu
Polityka w Polsce: Czas na Zmiany
4 godzin temu