Na kombuchę, popularny w ostatnich latach napój na bazie sfermentowanej herbaty, trzeba bardzo uważać. Ma niewątpliwie prozdrowotne adekwatności, ale także bardzo niskie pH, dużo fluoru i może zawierać więcej alkoholu niż piwo – mówi badaczka Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie. Badania nad kombuchą prowadzi dr hab. Karolina Jakubczyk z Zakładu z Zakładu Żywienia Człowieka i Metabolomiki...
Powiązane
10 mln wyświetleń gołej baby
4 godzin temu
Let’s CHAOS – nowy międzynarodowy projekt edukacyjny PŁ
6 godzin temu
Młodzi mistrzowie ekonomii i finansów zmierzą się w Gdańsku
10 godzin temu
Polecane
"The Game"
4 godzin temu
Prasosprawozdawczość
5 godzin temu
Jak przeprowadzić demontaż mieszkania?
5 godzin temu
Jak się zamyka rolety zewnętrzne?
5 godzin temu