Na kombuchę, popularny w ostatnich latach napój na bazie sfermentowanej herbaty, trzeba bardzo uważać. Ma niewątpliwie prozdrowotne adekwatności, ale także bardzo niskie pH, dużo fluoru i może zawierać więcej alkoholu niż piwo – mówi badaczka Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie. Badania nad kombuchą prowadzi dr hab. Karolina Jakubczyk z Zakładu z Zakładu Żywienia Człowieka i Metabolomiki...
Powiązane
World Games: Italia quarta ma evento segnato da tragedia
7 godzin temu
Miotły w dłoń!
7 godzin temu
Sławomir Skiba: Deprawacja to nie edukacja!
7 godzin temu
Polecane
Rylan backs Tulisa memoir with emotional Instagram post
5 godzin temu
Dziecko zaplątało się w linę w parku linowym
6 godzin temu
Dziecko na smyczy na basenie
6 godzin temu
Gdy dziecko kąpie się w fontannie…
6 godzin temu